Monday, 24 February 2014

De mestres i lliçons

Avui en dia tothom sap de tot, tothom és mestre i tothom dóna lliçons. Què faria jo sense totes aquestes lliçons diàries? Doncs si li donem la volta a la truita, sí que són mestres i donen lliçons... En alguna ocasió de coses que m'aporten benestar, i en molts casos, del que no vull pas fer i situacions de malestar. Però s'ha de reconèixer, que molt sovint seran útils -tothom té quelcom per ensenyar, sigui bo o dolent.

Jo no sé res, i cada dia me n'adono que sé menys. I si sabia alguna cosa, crec que ja l'he oblidada. Només sé unir quatre frases per dir que, tot i que agraeixo les lliçons i els grans mestres que ens envolten, a vegades m'agradaria poder escollir si vull o no vull rebre les lliçons, i si el mestre que apareix és el que m'agrada... Però aquesta és la gràcia de la vida. Els bons i els mals mestres apareixen quan apareixen, i nosaltres no hi podem fer res...

Saturday, 1 February 2014

Roda

Sense angles, llisa, suau, llisca entre les idees i els pensaments d'un genet aventurer.

Dansant entre dos núvols de pols avança pel camí, espetegant entre les pedres, aplaudint com dues mans satisfetes d'un bon concert de música.

No es cansa, no pateix, no es queixa, només avança i no mira mai enrere.

Si corres potser l'atraparàs, si la cerques, ella et vindrà a trobar.

Batega entre pluja, vent i herba, allà on l'esperen, sempre, infatigable, treballadora, alegre i infinita.