Wednesday, 19 January 2011

Unilateralitat i vulnerabilitat

Suposo que la nostra subjectivitat fa que veiem les coses sempre des d'un punt de vista unilateral. Però hi ha quelcom que m'emprenya encara més, que és aquesta aferració a no voler entrar en el punt de vista de l'altre.

A Espanya hi ha un problema molt greu quan s'opina sobre certs temes polítics. Sigui cert o sigui fals, per què la gent només escolta una opinió respecte el tema Israel i Palestina? Sembla que per defecte tothom està a favor de Palestina, i si mires d'explicar el punt de vista d'Israel, ja ets un nazi.

Intrínsicament aquest terme és contradictori, un jueu que aprecia els seus no pot ser nazi. Pot ser un "killer", pot ser un mata palestins, pot ser un avar, pot ser-ho tot, però mai un nazi. Hitler i els seus eren nazis i consideraven els jueus inferiors i, per la seva mateixa definició, no nazis. Ni tan sols els jueus que mataven els seus germans eren nazis, eren pitjors, però mai nazis. És una contradicció. A més, que jo sàpiga, els jueus d'Israel i pro-Israel les estaràn fent de grosses, però d'aquí a dir-ne holocaust queden moltes milles.

Bé, sé que en aquest tema em quedo sola amb uns quants frikis més, però haver viatjat, haver viscut amb una cultura que m' ha permès aprendre a veure altres punts de vista i valorar les coses, fa que opini el que opini i amb fermesa.

No defenso la matança de palestins, que no tenen culpa de res, però quina en tenen els jueus? I normalment, la gent que defensa Palestina, en el fons, tant se li en fot tot, perquè també son anti-musulmans, excepte en el cas dels musulmans, i ho fan pel tema de sempre: els jueus no agraden.

Només consideraria la opinió d'un palestí que patís o d'un musulmà que fos comprensiu. Aleshores, segur que no discutiríem de res. No tinc ganes de posar imatges de l'Holocaust (el succeït durant la WWII i que va acabar amb vides de no només jueus, sinó rumans, presos polítics, homosexuals, discapacitats, i un llarg etc. a Europa) perquè no vull fer patir, però el dia que es comprengui la magnitud d'aquell horror, s'acabarà tot conflicte d'una vegada i es deixaran de dir parides una darrera l'altra.

No vull que cap palestí se senti ofès, això no m'ho perdonaria mai, però vull que no es menysprei tant els jueus. Només m'agradaria que s'ecoltés a tothom, encara que sabem que els mètodes utilitzats no són els millors, ni molt menys. Tots dos bàndols són els que ho pateixen i necessiten la pau, no gent que emmerdi més les coses.